Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gert Verheyen oordeelt als analist over Timmy Simons: “Eerder nooit gezien”

Timmy Simons viert met megafoon

Maar liefst vijf jaar voetbalden Gert Verheyen en Timmy Simons samen bij Club Brugge. Eerstgenoemde is nu analist en trainer van onze nationale U19, terwijl laatstgenoemde zelfs op zijn 39ste nog altijd niet versleten is!

In de zomer van 2005 was het PSV dat Simons in Jan Breydel kwam wegplukken. “Ik had niet meer verwacht dat PSV op mijn 29e nog zou langskomen. Het was niet zo dat ik op Club uitgekeken was. Komt PSV niet, dan was ik bij Club gebleven. Ik heb nooit gespeeld voor een transfer, altijd voor mijn club. Een paar jaar eerder had ik ook naar Schalke gekund, maar dat vond ik voor mezelf iets te vroeg, na amper twee jaar Club.”

“Ik heb altijd gehoopt dat ik nog kon terugkeren naar Club, maar wie verwacht dat nog als je op je 33ste naar Duitsland gaat…” In eerste instantie wilde FC Nürnberg hem niet laten gaan, maar uiteindelijk belandde onze kapitein opnieuw in het vertrouwde Blauw-Zwarte nest.

Eerder nooit gezien

Verheyen is van mening dat Simons tot op de dag van vandaag nog altijd een cruciale pion is van Michel Preud’homme. “Als ik hem echt als analist moet beoordelen? Twee jaar geleden vond ik hem wat minder, maar vorig seizoen vond ik hem heel bepalend, ook in de Play-Offs.”

“Met een agressiviteit in zijn spel die ik van hem eerder nooit gezien had. Dat typeert topsporters, mannen die er echt voor leven: ook al ben je al vijf keer kampioen geworden, toch ga je er nog voor”, besluit Verheyen in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws