Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Fans van Club Brugge begrijpen het spelletje”

Bruges Till I Die (Club Brugge - Gent)

Ronny Rosenthal speelde van 1986 tot 1988 in het shirt van Club Brugge en houdt daar goeie herinneringen aan over. Zo blonk hij onder meer uit in de legendarische 5-0 overwinning in de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund. Voorts kan de gewezen aanvaller het Blauw-Zwarte supporterslegioen wel smaken.

“Ik heb de Club-fans altijd ‘very educated’ gevonden”, vertelt Rosenthal op de website van 125 jaar Club Brugge. “Zij begrijpen het spelletje. Zij begrijpen wat er op het veld gebeurt en reageren daar altijd heel gepast op. Zij begrijpen ook dat het minder kan gaan. Ook op slechte momenten bleven ze ons steunen.”

“Ik heb later in Liverpool gespeeld en ik vind dat je beide supportersclans goed met elkaar kan vergelijken”, oordeelt de Israëliër. “Club heeft meer die Engelse sfeer. Niet zoals Standard (waar Rosenthal van 1988 tot 1990 speelde, nvdr). Daar is het Zuiders. Als het goed gaat, is het extreem goed. Als het slecht gaat, is het extreem negatief. En anders is er niets. Men heeft daar niet het geduld van de Club-fans bijvoorbeeld.”

Club geeft Dortmund een pak slaag

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws