Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-scheidsrechtersbaas Jeurissen beoordeelt strafschopfase Denswil

Robert Jeurissen (ex-scheidsrechtersbaas)

“Een grote schande. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hier stopt het…” Hein Vanhaezebrouck was zondagnamiddag snoeihard voor de prestatie van Alexandre Boucaut in de Slag om Vlaanderen. Oorzaak: een niet gefloten strafschop na een duwfout van Stefano Denswil op Renato Neto. Ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen neemt de fase onder de loep.

“Ik kan Vanhaezebrouck begrijpen”, opent Jeurissen in HLN. “Er is hier geen discussie mogelijk. Denswil geeft Neto een duw. Dat is een duidelijke penalty. Boucaut zat fout en had altijd moeten fluiten.”

Maar dat deed hij dus niet, ondanks een signalement van vierde ref Christof Dierick. “Boucaut blijft te allen tijde de baas. Hij is helemaal niet verplicht om zijn assistenten te volgen en mag autonoom beslissingen nemen.”

Verbaasd

“Enkel als hij iets zelf niet heeft gezien, kan hij besluiten om iets te beslissen op aangeven van de vierde ref of de lijnscheidsrechters. Ik ga ervan uit dat hij in dit geval van oordeel was dat hij beter geplaatst stond dan Dierick. Misschien omdat hij een stuk dichter bij de fase stond.”

“Ik was zelf ook verbaasd dat hij die beslissing nam”, gaat de huidige adviseur van scheidsrechtersbaas Johan Verbist verder. “Maar ik ga er natuurlijk vanuit dat Boucaut te goeder trouw handelde. Dit zal nog wel een staartje krijgen en besproken worden bij de volgende vergadering.” Over de eveneens discutabele handsbal van Nielsen repte Jeurissen geen woord.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws