Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-doelman: “Geen enkele Belgische keeper had vrijschop Van Rhijn gepakt”

Ricardo van Rhijn (Club Brugge - Gent)

Club Brugge won afgelopen zondag met het kleinste verschil van AA Gent. Ricardo van Rhijn kroonde zich in zijn eerste Slag om Vlaanderen meteen tot matchwinnaar met een heerlijke vrijschop. “Misschien kon Jacob Rinne daar wel beter doen”, was Hein Vanhaezebrouck achteraf streng voor zijn keeper. Onzin, zo oordeelt Wim De Coninck.

De ex-doelman is van mening dat Rinne zondag niets te verwijten viel toen Van Rhijn het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen schoot. “Ik hoorde van sommige mensen dat zij vonden dat Rinne die vrije trap van Van Rhijn had moeten stoppen. Ik denk dat geen enkele Belgische doelman die trap zou hebben gepakt.”

De Coninck doet er zelfs nog een schepje bovenop. “À la Cristiano Ronaldo, las ik ook ergens. Jaja, op een gegeven moment had Ronaldo er zeventig getrapt zonder dat er eentje binnenging. Ze zijn aartsmoeilijk, het kan best dat de volgende aan de cornervlag uitkomt. Deze bal viel perfect. Hier is duidelijk hard op gewerkt.”

“Toen Van Rhijn naar België kwam, ging hem de reputatie vooraf dat hij ook een patent had op goeie voorzetten. Dat hebben we tot dusver veel te weinig gezien. Als na deze vrije trap ook dat nog lukt, staan Vossen en Wesley nog mooie tijden te wachten”, besluit de analist in Sport/Voetbalmagazine.

Van Rhijn vloert Rinne met heerlijke vrijschop

 

De Nederlandse rechtsachter van Blauw-Zwart was overigens niet aan zijn proefstuk toe. Deze video’s bewijzen dat hij al heel zijn carrière over een fenomenale traptechniek beschikt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws