Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dury ziet Club als titelkandidaat nummer 1: “Interessant om te zien hoe hij voetbalt”

Francky Dury (Zulte Waregem)

Zaterdagavond staat Club Brugge voor de altijd lastige verplaatsing naar Zulte Waregem. De statistieken van de laatste 15 duels aan de Gaverbeek zijn in het voordeel van Essevee: 7x won de thuisploeg, 4x werd het een gelijkspel en 4x won Blauw-Zwart. Het wordt hoe dan ook een blij weerzien met Club-huurling Sander Coopman en ex-spelers Davy De fauw en Obbi Oulare.

In aanloop naar de topper spreekt Francky Dury met veel respect over Club Brugge. Hij ziet onder meer een cruciale rol weggelegd voor man in vorm Ruud Vormer. “Het is interessant hoe Vormer en het offensieve compartiment van Club voetballen. Ruud is de lopende infiltrerende middenvelder.”

“Ook Vanaken heeft een specifieke rol en Limbombe ontwikkelt zich goed. Het is een ploeg die sterk is in de combinatie en die met een versnelling van tien à vijftien seconden een verdediging uit verband kan spelen. Club is weer in goede doen. Maar wij ook. Wij staan op de eerste plaats, al wordt het ongetwijfeld een moeilijke match”, besluit Dury in Het Nieuwsblad. Omgekeerd heeft MPH erg veel respect voor Zulte.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws