Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Doelpuntenmaker Cools strooit met lof naar ploegmaat: “Hij hoort erbij voor ons”

Dion Cools (Club Brugge - Anderlecht)

Club Brugge had woensdagavond geen kind aan Westerlo en won met ruime 4-0 cijfers, mede doordat de Kemphanen de wedstrijd met zijn negenen moesten uitspelen. Dion Cools kroonde zich met twee doelpunten tot man van de match.

“Natuurlijk geven die twee goals mij een heel goed gevoel, maar ook de ploeg heeft vandaag vertrouwen getankt. Na deze driepunter kunnen we uitkijken naar de match tegen Zulte Waregem”, vertelt Cools in gesprek met Sporza Radio.

“Het was belangrijk dat we scherp aan deze match begonnen en Westerlo direct bij de keel grepen. Dat hebben we ook gedaan en het was goed dat ons eerste doelpunt snel viel (na dertien minuten, nvdr). Dat ik dan scoor, is een leuke extra.”

Mooi voor zijn CV

Cools kon zich aanvallend helemaal uitleven tegen de manschappen van Jacky Mathijssen. “Ik kreeg de opdracht van de coach om de ruimtes op te zoeken en dat heb ik dan ook gedaan. Met zoveel ruimte is het lekker combineren en voetballen. Al maakt het mij niet uit of ik op de links- of rechtsachter speel. Ik probeer gewoon altijd mijn best te doen.”

Tien minuten voor tijd mocht belofte Thibault Vlietinck invallen voor Ruud Vormer. En het was de 19-jarige invaller die Cools zijn tweede van de avond aanbood. “Het is mooi meegenomen voor die jongen dat hij meteen een assist op het hoogste niveau op zijn CV kan zetten. We hebben in de voorbereiding al gezien wat hij kan (als trainee, nvdr) en hij werkt hard op training. Hij hoort erbij voor ons.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws