Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Sutter blikt terug op periode bij Club Brugge en Anderlecht: “Daar was ik eerste keuze”

Tom De Sutter (Club Brugge)

Tom De Sutter bracht het overgrote deel van zijn voetbalcarrière in België door: bij KM Torhout, Cercle Brugge, RSC Anderlecht, Club Brugge en nu dus bij Sporting Lokeren. Vorig seizoen koos de gewezen aanvaller van Blauw-Zwart voor een buitenlands avontuur, maar verder dan 11 matchen bij de Turkse eersteklasser Bursaspor geraakte hij niet.

In Jan Breydel was De Sutter een certitude, terwijl hij bij Paars-Wit slechts een half jaar een vaste waarde was. De intussen 31-jarige spits legt aan L’Avenir uit hoe dat komt en blikt terug op zijn periode bij aartsrivalen Club en Anderlecht

“Ik werd naar Anderlecht gehaald om de geblesseerde Nicolas Frutos te doen vergeten. Maar ik had het talent niet om te concurreren met Romelu Lukaku en Dieumerci Mbokani. Zij waren gewoonweg sterker dan ik. Ik bedank Roger Vanden Stock, de meest menselijke voorzitter van België, om me uiteindelijk naar Brugge te laten vertrekken”, klinkt het.

“In Brugge was ik de eerste keuze van Michel Preud’homme. Hij verkoos een rotatiesysteem, maar in de belangrijke wedstrijden stond ik wel in de basis”. De Sutter vond in 66 wedstrijden 23 keer de weg naar doel voor Blauw-Zwart.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws