Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck neemt het op voor Club Brugge in discussie rond maandagavondvoetbal

Wim De Coninck (analist)

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wil dat er ten laatste volgend seizoen op maandagavond gevoetbald wordt. Zo krijgen clubs die donderdagavond in de Europa League spelen meer recuperatietijd. Gent-voorzitter Ivan De Witte wil het voorstel volgende week al bespreken op de eerstvolgende Pro League vergadering. Wim De Coninck fronst de wenkbrauwen…

“Ik vind maandagavondvoetbal geen goed idee”, vertelt De Coninck aan Stadion. “Het is een feit dat de rustperiode van donderdagavond negen uur tot zondagnamiddag half drie te kort is. Zeker als je dan nog buitenshuis moet spelen, kruipt dat in de kleren. Het is niet helemaal fair ten opzichte van een ploeg die twee extra dagen heeft, maar Club Brugge heeft het seizoenen lang zo moeten doen. Zij moesten toen ook altijd om half drie die toppers spelen op zondag.”

De analist heeft ook al nagedacht over een mogelijke oplossing om het probleem te tackelen. “In Engeland hebben ze – net zoals in België – ruime spelerskernen. Veel Engelse ploegen treden in de Europa League aan met een B-elftal, omdat ze de competitie het belangrijkste vinden. Ook Club, Anderlecht, Gent en Standard hebben een grote kern. Misschien moeten ze wat meer roteren en eens alle spelers gaan gebruiken die ze hebben.”

Tot slot is ook het overgrote deel van de supporters resoluut tegen maandagavondvoetbal. “De fans gaan daar zeker niet warm voor lopen”, stelt De Coninck. “En een topper kan volgens mij sowieso al niet op maandag gespeeld worden. Want dat mag niet van de politie omwille van veiligheidsredenen. Ik denk dan ook dat dit voorstel er heel moeilijk gaat doorkomen.” Ook Vincent Mannaert is resoluut tégen maandagavondvoetbal.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws