Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Daarom zal Depoitre niet in actie komen tegen Club Brugge’

'Depoitre zal niet in actie komen tegen Club Brugge'

Dinsdagavond is het zowel voor Club Brugge als voor Porto van moéten als het nog iets wil betekenen in de huidige Champions League-campagne. Blauw-Zwart kreeg een 0-3 en 4-0 pandoering om de oren, terwijl de Portugezen niet verder geraakten dan een puntje in eigen huis tegen Kopenhagen. Op verplaatsing bij Leicester verloren ze dan weer met het kleinste verschil.

Porto heeft in tegenstelling tot Club wél een goeie generale repetitie achter de rug. Afgelopen weekend werd er in de beker immers met 0-3 gewonnen van Gafanha. Een opvallende naam daarbij op het scorebord was die van Laurent Depoitre. Een opsteker voor de gewezen Buffalo, aangezien hij dit seizoen nog maar erg weinig speelgelegenheid kreeg van Porto-coach Nuno.

En de ex-speler van AA Gent zal straks ook niet tussen de lijnen lopen in Jan Breydel. Althans, als we Carlos Gouveia, de Porto-watcher voor de Portugese krant O Jogo, mogen geloven. “Het grootste probleem van Depoitre is dat André Silva dit seizoen aan de lopende band scoort. Hij zal alles spelen”, klinkt het.

Twee spitsen

En hoewel Porto met twee spitsen speelt, krijgt een 19-jarige momenteel eveneens de voorkeur op Depoitre. “Diogo Jota heeft de tweede spitsenpositie ingenomen. Hij zal volgens mij nog vaak spelen de komende weken, want tegen Nacional lukte Diogo een hattrick en Nuno verkiest een tweede technische spits, naast André Silva.”

Desondanks is het nummer twee uit de Portugese competitie niet van plan om zijn aanwinst nu al op te geven. “Het is nog te vroeg om nu al een oordeel te vellen. We kennen Depoitre nog niet zo goed. Hij speelde tot dusver slechts 187 minuten en ik denk dat hij tegen Club Brugge evenmin in actie zal komen. Depoitre krijgt zo de tijd om zich aan te passen”, besluit Gouveia tegenover HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws