‘Daarom zal Depoitre niet in actie komen tegen Club Brugge’

'Depoitre zal niet in actie komen tegen Club Brugge'

Dinsdagavond is het zowel voor Club Brugge als voor Porto van moéten als het nog iets wil betekenen in de huidige Champions League-campagne. Blauw-Zwart kreeg een 0-3 en 4-0 pandoering om de oren, terwijl de Portugezen niet verder geraakten dan een puntje in eigen huis tegen Kopenhagen. Op verplaatsing bij Leicester verloren ze dan weer met het kleinste verschil.

Porto heeft in tegenstelling tot Club wél een goeie generale repetitie achter de rug. Afgelopen weekend werd er in de beker immers met 0-3 gewonnen van Gafanha. Een opvallende naam daarbij op het scorebord was die van Laurent Depoitre. Een opsteker voor de gewezen Buffalo, aangezien hij dit seizoen nog maar erg weinig speelgelegenheid kreeg van Porto-coach Nuno.

En de ex-speler van AA Gent zal straks ook niet tussen de lijnen lopen in Jan Breydel. Althans, als we Carlos Gouveia, de Porto-watcher voor de Portugese krant O Jogo, mogen geloven. “Het grootste probleem van Depoitre is dat André Silva dit seizoen aan de lopende band scoort. Hij zal alles spelen”, klinkt het.

Twee spitsen

En hoewel Porto met twee spitsen speelt, krijgt een 19-jarige momenteel eveneens de voorkeur op Depoitre. “Diogo Jota heeft de tweede spitsenpositie ingenomen. Hij zal volgens mij nog vaak spelen de komende weken, want tegen Nacional lukte Diogo een hattrick en Nuno verkiest een tweede technische spits, naast André Silva.”

Desondanks is het nummer twee uit de Portugese competitie niet van plan om zijn aanwinst nu al op te geven. “Het is nog te vroeg om nu al een oordeel te vellen. We kennen Depoitre nog niet zo goed. Hij speelde tot dusver slechts 187 minuten en ik denk dat hij tegen Club Brugge evenmin in actie zal komen. Depoitre krijgt zo de tijd om zich aan te passen”, besluit Gouveia tegenover HLN.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.