Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cools hekelt prestatie Gumienny: “Geen vanishing spray gezien”

Dion Cools schot (Club Brugge - Westerlo)

Club Brugge is op het veld van Zulte Waregem niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. In een evenwichtige wedstrijd vielen er nauwelijks kansen te noteren. Een puntje voor beide ploegen was dan ook een terecht resultaat.

In het slot van de match had Blauw-Zwart nog een kans om de drie punten te pakken, maar scheidsrechter Serge Gumienny ontnam Ricardo van Rhijn een vrijschop. De Nederlander hekelde het feit dat de muur van Essevee zo dicht stond. Dion Cools maakte dat nog eens duidelijk door zelf de 9 meter vanaf de bal te stappen.

Gumienny floot dan maar af, tot grote woede van de Brugse spelers en Michel Preud’homme. “De eerdere vrije trap van Van Rhijn ging ook al in de muur omdat die zo dicht stond. En hij had echt wel een punt, want ik had nog maar 5 à 6 passen gezet en ik was al bijna aan de muur”, vertelt Cools voor de camera’s van PlaySports.

De linksachter was dan ook niet te spreken over de wedstrijdleiding. “Ik heb gehoord dat het Gumienny zijn eerste wedstrijd was na lange tijd. Het was voor hem niet makkelijk om deze match in te schatten, waar hij kaarten moest trekken of zelfs wat hij exact moest doen. Hij heeft zijn vanishing spray niet eens gebruikt. Maar al bij al was een gelijkspel hier wel rechtvaardig”, besluit Cools.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws