Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-icoon Lambert onder de indruk van 2 Club-spelers: “Zoveel voetbalkwaliteiten”

Club-spelers vieren (Club Brugge - Gent)

Raoul Lambert is met 216 goals in 373 wedstrijden een Club-icoon om U tegen te zeggen. De gewezen aanvaller is dan ook de geknipte persoon om op zijn 72ste verjaardag een gouden Club Brugge elftal samen te stellen.

Het hoeft niet te verbazen dat de ‘legendary XI’ van Lotte gekenmerkt worden door de Happel-generatie, aangezien Club in die periode voor historische successen zorgde.

Desondanks twijfelde Lambert om twee spelers van de huidige ploeg in zijn elftal op te nemen. “Als ik louter naar talent zou kijken, had ik voor Bjorn Engels kunnen opteren. Hij bundelt zoveel voetbalkwaliteiten in zich: kopbalsterk, goed spelinzicht, sterk in de opbouw van achteren, pikt regelmatig zijn doelpunt mee,…”

“Het is alleen zo ontzettend jammer dat kwetsuren steeds weer roet in het eten gooien. Als hij een jaartje blessurevrij zou kunnen voetballen en zijn niveau kan aanhouden, is hij een topkandidaat voor mijn gouden elftal.”

En de centrale verdediger is niet de enige die indruk maakt. “Van de huidige lichting zie ik vooral Engels, maar ook José Izquierdo als mogelijke kandidaten voor mijn beste 11. Joske is een geweldige voetballer”, besluit Lambert op de website van 125 jaar Club Brugge. Uiteindelijk schopten Engels en Izquierdo het niet tot zijn elftal, maar onderstaande namen wél.

Gouden elftal Raoul Lambert

Birger Jensen
Fons Bastijns – Edi Krieger – Georges Leekens – Vital Borkelmans
Julien Cools – René Vandereycken – Franky Vander Elst – Jan Ceulemans
Ulrich Le Fèvre en Raoul Lambert

Trainer: Ernst Happel

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws