Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse sterkhouder bekent: ‘Zonder MPH was ik naar het buitenland getrokken’

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Het had heel wat voeten in de aarde, maar Michel Preud’homme besliste na het kampioenenseizoen dan toch om voor een verlengd verblijf bij Club Brugge te kiezen. Die beslissing van de Brugse coach zette enkele spelers aan het denken, waaronder Abdoulay Diaby.

Diaby kreeg als topschutter van Blauw-Zwart heel wat aanbiedingen, maar ging daar uiteindelijk niet op in. “Mocht Michel Preud’homme effectief afscheid genomen hebben, dan was ik misschien wel naar het buitenland getrokken. Ik heb veel aan hem te danken”, vertelt de spits.

“Toen bleek dat de coach zou blijven, heb ik laten weten dat het niet het goeie moment was voor een vertrek. Misschien is dat komende zomer anders, want de trainer zal niet voor eeuwig bij Club blijven. En zelf heb ik ook wel zin om een volgende stap te zetten. Maar als ik dat wil, zal ik wel moeten scoren”, beseft Diaby.

Ook bij Cristiano Ronaldo

Tot slot komt de aanvaller nog eens terug op het feit dat een deel van het Brugse publiek hem geregeld uitfluit. “De supporters betalen veel geld om spektakel en doelpunten te zien. Als ze niet tevreden zijn, mogen ze zich laten horen. Ik verwijt die mensen niks, maar… Ik ben erg zelfkritisch. Ik heb niemand nodig om me te zeggen of ik goed of slecht was, maar de fans hebben recht op hun mening.”

“Als een stadion een speler uitfluit, bewijst dat dat hij belangrijk is. Het is ook Cristiano Ronaldo bij Real Madrid al overkomen. Vandaag verwensen ze me, morgen juichen ze me toe. Maar dat gefluit doet me niet beter spelen”, besluit Diaby in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws