Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anthuenis vergelijkt Club met Anderlecht: “Blauw-Zwart heeft volgens mij één groot pijnpunt”

Jelle Vossen (Club Brugge - Gent)

Op deze Super Sunday zijn namiddag alle ogen gericht op de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. “Ik zou deze wedstrijd eerder als een prestigematch omschrijven dan een confrontatie die beslissend zal zijn voor de titel”, oordeelt Aimé Anthuenis.

“Voor Club zal het verlies tegen Porto niet meer nazinderen denk ik, want het kon terugblikken op een verdienstelijke partij. Het thuisvoordeel kan bovendien steun geven, zeker omdat eeuwige rivaal Anderlecht de tegenstander is, ook een ploeg die tot nu toe in de competitie niet helemaal kon overtuigen”, doet Anthuenis zijn verhaal in De Zondag.

De analist ziet momenteel echter een serieus nadeel voor Michel Preud’homme en zijn manschappen. “Club heeft volgens mij één groot pijnpunt: met de afwezigheid van Izquierdo en Diaby die onzeker is, dreigt er vooraan een gebrek te ontstaan aan diepgang en snelheid.”

“En misschien dat bij Anderlecht recordtransfer Stanciu komt bovendrijven. Ik heb de indruk dat hij in zware wedstrijden nog moeite heeft met het ritme en de duelkracht, maar dat is een kwestie van aanpassen. Al kan Anderlecht sowieso al uitpakken met een stevig wapen, de Poolse spits Łukasz Teodorczyk die momenteel het doel met de ogen dicht lijkt te vinden”, besluit Anthuenis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws