Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analisten voorspellen kraker: “Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge”

"Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge"

Club Brugge speelde dinsdagavond een verdienstelijke partij tegen FC Porto, maar bleef door een late penaltygoal uiteindelijk wel met lege handen achter. Toch hoeft dat volgens ex-spelers Hugo Broos en Franky Van der Elst geen probleem te vormen in aanloop naar de topper tegen Anderlecht.

Eerst en vooral zijn de analisten van mening dat Club zijn mentaliteit teruggevonden heeft. “In het seizoensbegin was de grinta en de zegedrang – toch altijd al het handelsmerk van Club – wat verdwenen”, opent Broos. “Ik denk dat Michel daar de laatste weken ferm op heeft gewerkt. Dat iedereen nu weer bij de les is, is zeker een goede zaak. Ze zullen er klaar voor zijn. Op zijn minst zie ik ze Anderlecht naar de keel grijpen.”

Van der Elst sluit zich bij die mening aan. “Ondanks de vele blessures heeft de ploeg die op het veld stond, keihard gewerkt. Dat was ook al zo op Charleroi en tegen AA Gent. Een antwoord dat na de 4-0 tegen Kopenhagen ook wel nodig was. En dat verwacht ik zondag ook.”

Sterker met thuispubliek

In de competitie kan Club bovendien uitstekende statistieken voorleggen in Jan Breydel. Zo dateert de laatste nederlaag al van 20 december 2015. Broos ziet dan ook een mentaal voordeel voor MPH en zijn manschappen. “Als Club op niveau speelt, is er op eigen veld weinig tegen te doen. Zo’n reeks speelt ook in het hoofd van de tegenstander. Zij weten dat de thuisploeg al zoveel maanden ongeslagen is en zakken op een andere manier af, dan wanneer ze voelen dat er iets te rapen valt.”

“Club is met zijn publiek thuis altijd sterk geweest”, gaat Van der Elst verder. “Nu, als er één ploeg is die er kan komen winnen, is het wel Anderlecht. Maar ik zie het niet gebeuren. Overigens zie ik het ook nog wel goed komen met Club, het zit nu gewoon allemaal wat tegen”, besluit hij tegenover HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws