Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

AA Gent wraakt scheidsrechter Boucaut

AA Gent wraakt scheidsrechter Boucaut

AA Gent verloor vorige week zondag voor de vijfde opeenvolgende keer van Club Brugge en dat zinde Hein Vanhaezebrouck allerminst. De trainer van de Buffalo’s was niet te spreken over een fase waarbij Stefano Denswil een zetje had gegeven aan Renato Neto. Hij vond het schándalig dat zijn ploeg geen strafschop kreeg.

Hoewel er aan de overzijde eveneens een dubieuze handsfase was met Lasse Nielsen, heeft AA Gent besloten om Alexandre Boucaut te wraken. Dat betekent dat de Waalse ref komende weken geen wedstrijden van de Buffalo’s mag leiden.

“Vandaag heeft KAA Gent scheidsrechter Boucaut officieel gewraakt”, klinkt het op de officiële website van Blauw-Wit. “Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd. Zo was er de duidelijke maar niet bestrafte overtreding op Renato Neto in de strafschopzone tijdens de wedstrijd Club Brugge – KAA Gent op 2 oktober.”

“Nadien waren alle analisten en ex-scheidsrechters zoals de heren Verbist en Jeurissen het er over eens dat dit een strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien in een kranteninterview expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door geen strafschop te fluiten. Voor KAA Gent was hiermee de maat vol. Daarom besliste de club om scheidsrechter Boucaut te wraken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws