Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Zonder hem was er nooit sprake geweest van Gert Verheyen bij Club Brugge”

"Zonder hem was er nooit sprake geweest van Gert Verheyen bij Club Brugge"

Gert Verheyen speelde van 1988 tot 1992 voor RSC Anderlecht, maar groeide daarna uit tot een écht clubicoon bij Club Brugge, met maar liefst 154 goals in 415 wedstrijden. Het supportershart van de gewezen aanvaller klopt nog altijd voor Blauw-Zwart en dat heeft Verheyen allemaal te danken aan één van zijn ex-trainers.

De altijd controversiële overgang van Brussel naar Brugge is er destijds gekomen dankzij Hugo Broos. “Zonder hem was er nooit sprake geweest van Gert Verheyen bij Club Brugge. Hij heeft me naar Club gehaald en hij heeft me ook door dat eerste jaar gesleurd”, aldus de 46-jarige trainer / analist.

“Mijn eerste seizoen bij Club is moeilijk geweest. Je komt bij een nieuwe ploeg terecht, waar je nog veel mensen moet overtuigen van je kunnen. Ik moest me bovendien extra bewijzen omdat ik van de aartsvijand kwam. Ik heb toen heel veel steun gehad aan Hugo Broos.”

“Broos heeft een grote invloed gehad op de speler die ik was en op de trainer die ik ben. Ik heb veel van hem geleerd. Niet zozeer op vlak van tactiek of trainingsmethodes, maar wel over de manier van omgaan met mensen”, besluit Verheyen op de website van 125 jaar Club Brugge.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws