Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vossen haalt loftrompet boven voor ploegmaat: “Een machine”

Vossen haalt loftrompet boven voor ploegmaat: "Een machine"

Jelle Vossen moest vorig seizoen geregeld vrede nemen met een plaatsje op de bank, maar vond desondanks 14 keer de weg naar doel voor Club Brugge. Nu het doelpuntenmachine van de 27-jarige aanvaller even stokt, heeft hij al heel wat kritiek moeten slikken. Zo wordt er geopperd dat Vossen niet tot zijn recht komt in het 4-3-3-syteem dat Michel Preud’homme het liefst hanteert.

“Het is een feit dat ik op mijn best ben als ik rond een diepe spits kan zwerven”, opent Vossen tegenover HLN. “Zo ben ik opgeleid en zo heb ik ook het merendeel van mijn wedstrijden gespeeld. Als diepe spits kan ik ook wel mijn ding doen, maar kom ik niet honderd procent tot mijn recht. Ik weet dat, de technische staf weet dat, iedereen bij Club weet dat.”

“Met de rug naar het doel is gewoon niet mijn specialiteit. Ook al omdat ik er het lichaam niet voor heb. Als je het lichaam van zo’n Wesley bekijkt: dat is een machine”, vertelt Vossen vol bewondering over zijn 19-jarige ploegmakker.

Jelle Vossen zit aan zijn maximum in België

“Je moet kijken naar wat je kan en wat je niet kan. En in functie daarvan moet je proberen het beste uit je spel te halen. Voor mij is dat rond een diepe spits, maar het is een feit dat we bij Club meestal 4-3-3 spelen. En dat maakt het voor mij misschien net iets moeilijker, ja.”

“Het is ook hoe je het invult”, beseft de Limburgse spits. “Speelden we op de vorige speeldag tegen Standard nu 4-3-3 of 4-4-2? Dat is moeilijk uit te maken. Op zich stond ik op de positie van Hans Vanaken als nummer tien. Alleen zijn Hans en ik twee totaal verschillende voetballers met totaal verschillende kwaliteiten. Hans wil voortdurend de bal voelen en het spel verdelen, terwijl ik reken op de afvallende ballen en voor doel verschijn wanneer het nodig is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws