Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verheyen analyseert zwakke seizoensstart Club: “Maar twee spelers die nooit wegzakken”

Verheyen analyseert zwakke seizoensstart Club Brugge Maar twee spelers die nooit wegzakken

Club Brugge begon aan het nieuwe voetbalseizoen met een teleurstellende 10 op 21. Nochtans gaat het – op de naar PSG vertrokken Thomas Meunier na – om dezelfde spelersgroep die vorig seizoen de pannen van het dak speelde in de Play-Offs. Gert Verheyen legt de vinger op de wonde.

“Ik moet toegeven dat ik zó een verschil met hun Play-Offs niet had verwacht”, opent de gewezen aanvaller van Blauw-Zwart in HLN. “Wat het probleem is? Decompressie. Iedereen heeft op de toppen van zijn tenen moeten lopen om kampioen te worden, en om dan meteen weer van nul te beginnen, dat is nu eenmaal zeer lastig. Ik ben zelf óók nooit twee jaar na elkaar kampioen geworden. En de concurrentie zal groter zijn dan vorig seizoen. Kijk alleen al maar naar Anderlecht en Racing Genk, die zich ferm versterkten.”

Volgens Verheyen zijn er op dit moment veel te weinig spelers die hun beste niveau halen. “Er zijn maar twee spelers die nooit wegzakken: Vormer en Simons.” De analist hekelt dan ook de kritiek die er hier en daar komt op de Brugse kapitein. “Ik vind niet dat, omdat het nu ineens wat slechter gaat met Club, je moet roepen: ‘Ah, Simons is te oud geworden.’ Timmy was in de Play-Offs een uitblinker.”

Het proberen waard voor Michel

Tot slot zoekt Verheyen naar een oplossing voor Michel Preud’homme. “Als je als ploeg iets hebt bereikt, moet je je afvragen of je daarmee content bent of dat je nog meer wil. Hoeveel jongens in deze kleedkamer willen áltijd maar meer? Ik ben overtuigd dat dé oplossing voor het probleem van Club niet bestaat. In de eerste plaats moet het vertrouwen terugkeren, en zoiets gebeurt geleidelijk, eerst op training.”

“Een keertje tactisch iets anders doen, kan de ploeg ook helpen. Een ander systeem zorgt wel eens voor een nieuwe dynamiek, zowel voor jou als voor de tegenstander. AA Gent is vorig jaar toch ook efkes in een 4-3-3 gaan spelen, om daarna terug te keren naar hun vertrouwde opstelling? Het is het proberen waard voor Michel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws