Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck hekelt kalender: ‘Club Brugge heeft geluk’

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

AA Gent won donderdagavond zijn Europese midweekmatch met 2-0 van Konyaspor, terwijl Club Brugge dinsdagavond met 4-0 in de Champions League onderuit ging tegen FC Kopenhagen. Dat de Buffalo’s zo minder recuperatietijd hebben in aanloop naar de Slag om Vlaanderen, stemt Hein Vanhaezebrouck allerminst gelukkig.

“Club had het woensdag al over ons, terwijl wij nog tegen Konyaspor moesten spelen!”, opent Vanhaezebrouck. “In hoeverre het verschil in recuperatiedagen een rol zal spelen? Sommige ploegen verdienen het op basis van vorig seizoen om in de Champions League te staan. Dan heb je automatisch een beter programma.”

“Maar… daarom hoef je in het daaropvolgende weekend nog niet tegen elkaar te spelen, hé. Kijk, bepaalde ploegen hebben geluk. Die mogen de komende weken op zondag vier keer tegen een club spelen die in de Europa League uitkomt”, foetert de trainer van AA Gent in HLN.

Extra recuperatiedagen

Vanhaezebrouck noemde Club Brugge niet bij naam, maar het ligt er vingerdik op dat de landskampioen in zijn ogen wel erg veel meeval heeft wat betreft de Jupiler Pro League kalender.

Zo heeft Club komende weken één of twee recuperatiedagen meer in aanloop naar vier toppers: twee extra recuperatiedagen in de thuismatchen tegen AA Gent (02/10) en RSC Anderlecht (23/10) en vervolgens nog één extra recuperatiedag thuis tegen KRC Genk (05/11) en uit bij RSC Anderlecht (10/12).

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws