Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van Steenbrugge over mogelijk stadionverbod Verhaeghe: “Ofwel liegt steward, ofwel dokter”

Van Steenbrugge over mogelijke stadionverbod Verhaeghe: "Ofwel liegt steward, ofwel dokter"

Op 26 april 2014 zou Bart Verhaeghe op hardhandige wijze een Lokeren-steward vastgegrepen hebben omdat ze zijn zoon na de wedstrijd niet in de neutrale zone wilde toelaten. Althans, dat is wat slachtoffer Laura Van de Vijver beweert. Advocaat Walter Van Steenbrugge oordeelt dat het dossier partijdig is opgesteld.

“De volledige versie van de feiten is dat die dame eerst de zoon van Verhaeghe hardhandig had aangepakt. De dag erna heeft een dokter ook effectief bloeduitstortingen vastgesteld aan zijn hals en borst. Omdat daarover niks in het dossier zat, werd de zaak uitgesteld”, opent Van Steenbrugge zijn betoog.

“Bovendien zegt die dame dat ze niet weet hoe zijn zoon aan die verwondingen komt”, gaat de advocaat verder. “Ja, dan is er iemand die liegt. Ofwel liegt die steward, ofwel heeft die dokter valse attesten opgemaakt.”

Verhaeghe niet akkoord met vooringenomen onderzoek

Verhaeghe ziet Champions League droom uiteen spatten Kinderlijk teleurgesteld

Voorts is het volgens Van Steenbrugge hallucinant dat Vincent Mannaert nooit gehoord werd in de zaak. “Nochtans zijn er wel mensen van Lokeren ondervraagd over de feiten. Maar Mannaert niet, hoewel hij samen door de deur liep met Verhaeghe… Een onderzoek moet eerlijk en fair gebeuren. De Voetbalcel heeft dit eenzijdig behandeld.”

De Voetbalcel Binnenlandse Zaken pleit voor een stadionverbod van vijf maanden, maar daar kan de voorzitter van Club Brugge zich allesbehalve in vinden. “Ik ben als vader tussengekomen toen ik zag wat er met mijn zoon gebeurde. Daarna heb ik mij geëxcuseerd en gezegd dat het niet meer zou voorvallen.”

“Dit onderzoek is duidelijk vooringenomen, en dáár ga ik niet mee akkoord”, besluit Verhaeghe tegenover HLN. De Lokeren-steward blijft intussen pleiten voor een straf voor Verhaeghe en liet dat ook duidelijk merken via een scherpe reactie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws