Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Van Meir over Engels: “Hij heeft een surplus, waardoor hij in the picture komt”

Ex-Rode Duivel over Engels Hij heeft een surplus en dat zorgt ervoor dat hij in the picture komt

Bjorn Engels is één van die zeldzame verdedigers die zich geregeld ook op aanvallend vlak laat opmerken. Zo scoorde hij vorige week vrijdag nog de 2-3 voor de Belgische beloften tegen Malta en wist hij ook in de laatste competitiewedstrijd tegen Standard een punt te redden met een rake kopbal in de laatste minuut.

Niemand beter geplaatst dan Lierse-trainer Eric Van Meir om over Engels te oordelen. De ex-Rode Duivel vond als speler bij de Palllieters namelijk maar liefst 58 keer de weg naar doel in 148 wedstrijden. En dat als centrale verdediger!

“Bjorn is toch wel redelijk sterk met het hoofd en heeft een goede infiltratie”, opent Van Meir. “Dat is mooi meegenomen als verdediger en het geeft een extra dimensie aan een wedstrijd. Als je zo kan winnen of gelijkmaken, dan heb je een surplus en kom je in the picture.”

Bjorn Engels scoort tegen Standard

De blessuregevoeligheid van Engels lijkt op dit moment de enige factor die hem van een geweldige carrière kan houden. Deze zomer klopten immers al ploegen als Arsenal, Everton en Dortmund aan voor het Blauw-Zwarte jeugdproduct.

“Eerst moet hij een goed seizoen spelen bij Club Brugge”, oordeelt Van Meir. “Daarna kan hij een mooie transfer maken. Meunier is het ideale voorbeeld voor hem. Hetzelfde verhaal bij de Rode Duivels, waar de concurrentie zeer groot is. Daar weet je dat je eerst naar de Premier League moet om kansen te krijgen”, besluit de gewezen verdediger tegenover Voetbalkrant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws