Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Trefzekere Diaby mag met Mali naar de Afrika Cup 2017

Trefzekere Diaby mag met Mali naar de Afrika Cup 2017

Abdoulay Diaby vertoefde tijdens de interlandbreak bij Mali, dat zondagavond voor een belangrijke confrontatie met Benin stond. In de laatste kwalificatiewedstrijd stonden de nummers één en twee van groep C immers tegenover elkaar. De winnaar van het duel was zeker van deelname aan de Afrika Cup van 2017 in Gabon.

Mali had genoeg aan een punt tegen Benin, maar was allesbehalve van plan om de bus te parkeren. In de eerste helft werden Diaby & co voor hun aanvalslust beloond met een 3-1-voorsprong. De Brugse aanvaller nam daarbij het tweede doelpunt voor zijn rekening en pakte uit met een zogenaamde ‘dab-viering’.

Na de pauze gingen de Malinezen gewoon door op hun elan en werd het uiteindelijk nog 5-2. Andere ‘bekende’ namen op het scorebord: Sambou Yatabaré (Malinese ex-Standard-middenvelder) en Frédéric Gounongbe (Beninse ex-Westerlo-aanvaller).

De driepunter zorgde ervoor dat Mali zowel Benin, Equatoriaal-Guinea als Zuid-Soedan afhield. Het leverde de groepswinnaar ineens een plaatsje in de Afrika Cup van 2017 op. De loting volgt op 19 oktober.

Diaby scoort met Mali tegen Benin (vanaf 1’02”)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws