Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Slecht nieuws voor Mathew Ryan

Slecht nieuws voor Mathew Ryan

Mathew Ryan ruilde in de zomer van 2015 Club Brugge voor het Spaanse Valencia. Doorbreken in de Primera División lukte echter nog niet voor de 24-jarige Australiër. Vorig seizoen verzamelde hij – mede door een meniscusletsel – slechts 8 basisplaatsen en ook dit seizoen ziet het er niet al te best uit voor de gewezen doelman van Blauw-Zwart.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen bewees Ryan dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Trainer Pako Ayestarán gaf de jonge keeper dan ook vertrouwen en schoof hem naar voren als eerste doelman. Na nederlagen tegen Las Palmas (2-4) en Eibar (1-0) herzag de Spaanse coach zijn mening echter al.

Publiekslieveling Diego Alves – die al sinds 2011 bij Valencia vertoeft – steeg een plaatsje in de pikorde en stond in de basis in de verloren matchen tegen Real Betis (2-3) en Athletic Bilbao (2-1). Los Che staat dus troosteloos laatste met 0 punten. Ryan zat tegen Real Betis nog op de bank, maar moest tegen Athletic Bilbao ook die plaats afstaan aan derde keeper Jaume Domènech.

Ryan kampt namelijk met een verstuikte knie na een incident op training. Hij zal volgens Marca 2 à 3 weken aan de kant moeten staan. Daardoor mist de ex-Bruggeling wellicht ook de WK-kwalificatiewedstrijd met Australië tegen Saoedi-Arabië. Ryan werd tijdens de voorbije transferperiodes geregeld aan een uitleenbeurt aan Blauw-Zwart gelinkt, maar echt concreet werd dat gerucht tot dusver nooit.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws