Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme niet te spreken over schorsing De Bock: “Sommige mensen hebben druk gezet”

Preud'homme niet te spreken over schorsing De Bock: "Sommige mensen hebben druk gezet"

Vrijdagavond is de Freethiel het decor voor de openingswedstrijd van de zesde speeldag tussen Waasland-Beveren en Club Brugge. Michel Preud’homme zal het daarin zonder Laurens De Bock moeten stellen. De linksachter van Blauw-Zwart werd immers voor twee speeldagen geschorst na een overtreding op Standard-speler Isaac Mbenza. En daar is de Brugse coach duidelijk niet blij mee.

“Ik zou heel veel kunnen vertellen over die zaak”, opent MPH op zijn persconferentie. “Ik voelde meteen na de match de bui al hangen. De eerste vraag die ik kreeg in het interview na de match, ging meteen over die fout van De Bock. Tja, dan weet je al dat de media er extra aandacht aan zal schenken, hé.”

“In dezelfde wedstrijd begaat Scholz een gelijkaardige overtreding op Wesley, maar daar wordt nauwelijks iets over gezegd. De aandacht die aan zo’n fout geschonken wordt, speelt dus een grote rol. Dat is wel duidelijk”, citeert Voetbalkrant Preud’homme.

Nog veel werk

Desondanks besloot Club om niét in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel van de Geschillencommissie. “Als sommigen mensen, zoals oud-scheidsrechter Stéphane Breda, druk zetten op de mensen die beslissen over het lot van Laurens, dan weet je dat het eigenlijk geen zin heeft om in beroep te gaan tegen de schorsing.”

Zo had Breda aangegeven dat het hoog tijd is dat er opgetreden wordt tegen Club Brugge. “Bart Verhaeghe heeft nog veel werk bij de bond”, besluit de Brugse coach met een duidelijke knipoog.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws