Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme: “Dat we allemaal op hem rekenen? Neen, dat wil ik niet horen!”

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

Club Brugge staat vanavond voor een aartsmoeilijke opdracht tegen FC Kopenhagen. De Deense landskampioen verloor in zijn laatste 37 (!) thuisduels immers geen enkele keer in eigen land. Bovendien wist de ploeg van ex-speler Tom Høgli op de eerste Champions League speeldag te verrassen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Porto.

En toch is verliezen straks geen optie voor Blauw-Zwart. “We moeten hier iets pakken”, weet ook Michel Preud’homme. “Stel je voor dat we verliezen. Dan heeft Kopenhagen al vier punten meer. In dat geval wordt het zelfs moeilijk om derde te worden in een groep met voorts Porto en Leicester, die op papier veel sterker zijn dan ons.”

“We hebben sinds de nederlaag tegen Leicester drie keer gewonnen (Eupen, Lommel en Moeskroen, nvdr). En al was het telkens niet perfect, winnen geeft je altijd vertrouwen. Op Le Canonnier konden we eindelijk nog eens een wedstrijd van begin tot eind controleren. Ik deed tactisch nochtans niets nieuws. De ploeg stond weliswaar goed, maar met alle respect voor de Belgische competitie, Champions League-niveau is nog wel wat anders.”

Van bankzitter tot goudhaantje

Twee jaar geleden speelde Club één van zijn beste Europese matchen ooit en versloeg het FC Kopenhagen met maar liefst 0-4. José Izquierdo was toen één van de opvallende bankzitters. Vandaag wordt hij door velen naar voren geschoven als dé man die straks het verschil moet maken. “Neen, dat wil ik niet horen”, pareert MPH vastberaden.

“Ik hou er niet van om druk te leggen op één speler. Ja, hij scoorde tweemaal tegen Moeskroen, maar vergeet daarbij het werk niet van de spelers rondom hem. Zij maken het makkelijker voor José. Maar inderdaad, hoe meer balans er is in het elftal, hoe groter de kans voor Izquierdo om uit te blinken. Ik hoop dat hij zijn beste niveau haalt”, besluit Preud’homme in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws