Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mulder en Vandenbempt zijn het niet eens over Vossen: “Als een amateur”

Mulder: "Vossen moet bij de trainer geroepen worden na zijn 2 omgezette penalty's"

Het kostte Club Brugge bloed, zweet en tranen, maar afgelopen zaterdag boog de landskampioen een 0-1 achterstand tegen Eupen om in een 3-2 overwinning. Mede dankzij twee penaltydoelpunten van Jelle Vossen, die in de basis mocht starten van Michel Preud’homme.

Jan Mulder, die zich in Extra Time wel vaker profileert als dé penaltyspecialist, was echter niet te spreken over de manier waarop Vossen zijn elfmeters voorbij Hendrik Van Crombrugge in doel schoot.

“Of Jelle goeie strafschoppen trapte? Nee, natuurlijk niet. Het is niet omdat hij twee keer scoorde dat het twee goeie penalty’s waren. Hij trapte als een amateur. Een te korte aanloop en je mag een penalty niet met de wreef nemen.”

“De volgende keer trapt hij tegen de lat”, sakkert de Nederlandse analist. “Een penalty doe je met de binnenkant wreef of binnenkant voet. En met een strakke aanloop. Met de wreef heb je geen richting. Vossen moet bij Preud’homme geroepen worden: ‘luister, je hebt er nu twee van die ballen binnengekegeld, maar dat gaan wij in het vervolg anders doen!'”

Peter Vandenbempt was het niet eens met de visie van Mulder. “Ik vind het toch belangrijk dat een penalty binnen is. Dan is het toch goed, of niet? Marić van Lokeren heeft 28 op 30 penalty’s binnengetrapt, altijd met één meter aanloop. Al begint hij nu wel veel te missen”, besluit de bekender radiocommentator.

Penalty’s Jelle Vossen

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws