Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH steekt de hand in eigen boezem: “Misschien een foute wissel van mij”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Charleroi)

Michel Preud’homme was na de 4-0 pandoering tegen FC Kopenhagen heel eerlijk in zijn analyse. “Ik ga geen onzin vertellen. Als ik na vanavond zeg dat we voor de tweede plaats gaan in de Champions League, of zelfs voor de derde plaats, dan vertel ik bullshit. Kijk naar de cijfers: 0 punten en 7 goals geslikt.” De Brugse coach was dan ook niet te beroerd om toe te geven dat hij mede verantwoordelijk was voor de ruime nederlaag tegen de Deense landskampioen.

In de eerste helft legde Club een goeie organisatie aan de dag, maar na de pauze was daar nauwelijks nog iets van te merken. Onder meer een gevolg van het feit dat Hans Vanaken tijdens de rust geblesseerd moest binnenblijven. Preud’homme twijfelde, maar koos uiteindelijk voor Anthony Limbombe als zijn vervanger.

“Hans was voor de wedstrijd al licht geblesseerd. Misschien is het mijn fout dat ik niet begonnen ben met Pina. Toen Hans aan de rust aangaf dat hij niet voort kon, moest ik kiezen: Pina of een meer offensieve speler. Op dát moment had ik vreemd genoeg het gevoel dat áls we in de buurt van hun doel kwamen, zij angst hadden. Ik koos daarom voor een offensieve vervanging om de match te winnen. ‘t Is makkelijk praten achteraf om te stellen dat de wissel fout was.”

Na de blamage tegen FC Kopenhagen heeft Preud’homme zijn ambities op het kampioenenbal bijgesteld. “Ik zeg niet dat we de wedstrijden zullen weggooien. Het blijft sport. We moeten de eer hoog houden om punten trachten te halen, maar de Belgische competitie wordt belangrijker voor mij”, vertelt de Luikenaar aan HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws