Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH reageert teleurgesteld na nieuwe nederlaag: “Hopelijk hebben spelers er nog zin in”

Preud'homme opnieuw streng voor zijn spelers: "Hopelijk hebben spelers er nog zin in"

Club Brugge is rampzalig begonnen aan het nieuwe seizoen. Na zes speeldagen blijft Blauw-Zwart achter met 7/18 en moet het zich dringend bezinnen voor de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Leicester City. Michel Preud’homme was minder scherp dan na de verloren uitmatch tegen KV Kortrijk, maar zag opnieuw heel wat zaken die hem niet zinden.

“Ik heb deze wedstrijd nooit bekeken als een generale repetitie voor woensdag tegen Leicester City”, opent MPH tegenover PlaySports. “Ik vind die match zelfs véél minder belangrijk dan die van vanavond. Of ik nog zin heb in de Champions League? Hopelijk hebben mijn spelers er zin in…”

“Het was vandaag – en eigenlijk tijdens de hele competitiestart – niet goed genoeg, op veel aspecten niet. We gaan dit in de kleedkamer moeten bespreken. De structuur is er, maar daarna moet de juiste trap of de juiste beweging volgen. Aanvallend én verdedigend.”

Voorts was de Brugse coach écht niet te spreken over het doelpunt dat Club incasseerde. “Het tegendoelpunt was totaal tegen al onze regels, daarom was ik zo kwaad bij die goal van Siebe Schrijvers. We stonden qua positiespel helemaal verkeerd.”

Preud'homme opnieuw streng voor zijn spelers: "Hopelijk hebben spelers er nog zin in"

Aan de rust greep Preud’homme in en bracht hij Izquierdo tussen de lijnen, maar ook de Colombiaan kon het tij niet keren. “Op training gaf José een heel goeie indruk, maar vandaag had hij eerst zijn verkeerde schoenen aan en dan is het vertrouwen weg. Dat zou niet mogen, maar zo zijn er wel meer zaken.”

Tot slot denkt de Luikenaar na over een mogelijke oplossing. “Als je in België op verplaatsing speelt, moet je slim zijn. Waasland-Beveren is vandaag slim geweest: zij hebben hun tijd genomen, het tempo uit de match gehaald, hun lichaam gebruikt, zich laten vallen op het juiste moment… Dat is de Belgische competitie. Wij willen het mooi doen met offensief voetbal, maar misschien moeten we het in de toekomst anders aanpakken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws