MPH reageert op misgelopen transfer van Carcela: “Er moet iets gebeurd zijn”

MPH reageert op misgelopen transfer van Carcela: "Er moet iets gebeurd zijn"

Club Brugge had tijdens de voorbije zomermercato al snel zijn transferhuiswerk klaar. Met Tomás Pina, Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe werden drie veelbelovende pionnen binnengehaald en aan uitgaande zijde zocht enkel Thomas Meunier andere oorden op. Door de plotse stroom aan geblesseerde flankaanvallers ging Blauw-Zwart in het slot van de transferperiode toch nog op zoek naar aanvallende versterking. Mehdi Carcela leek lang op weg naar Jan Breydel, maar verkaste in extremis naar het Spaanse Granada.

“Het is spijtig dat Carcela uiteindelijk niet naar ons is gekomen”, opent Preud’homme. “Zeker omdat we een akkoord hadden met Benfica én de speler zelf. Ik heb Mehdi een paar keer gesproken en hij stond positief tegenover een transfer naar Club Brugge.”

De Brugse coach vindt het dan ook vreemd dat de 27-jarige Marokkaan uiteindelijk voor La Liga koos. “Er moet nog iets gebeurd zijn waardoor hij uiteindelijk niet voor ons heeft gekozen. Wat? Dat weet ik niet. Ik heb verhalen gehoord, maar daar ga ik niet over uitweiden. Dat een speler voor een andere club kiest, oké, maar ik had gedacht dat hij iets zou laten weten.”

OFFICIEEL Mehdi Carcela weigert aanbieding Club Brugge en trekt naar Spanje

De Luikenaar, die Carcela nog kent van zijn periode bij de Rouches, kreeg zelfs geen verklaring van de vleugelspits. “Ik hoopte op een korte uitleg van Mehdi, maar ik heb hem niet meer gehoord. Ik heb hem twee keer proberen te bellen, maar heb het nu ook geen tien keer geprobeerd. Het is jammer, want eigenlijk was alles geregeld. Carcela was zeker en vast een meerwaarde geweest.”

Desondanks is Preud’homme een tevreden man na de zomermercato. “Hét doel was om onze kampioenenploeg samen te houden en dat is heel goed gelukt. Ik kan dus gerust tevreden terugblikken op de voorbije transferperiode”, citeert Voetbalkrant MPH.

Laaste nieuws

Clement: “Ik beslis niet of Diatta speelt”

Speelt Krepin Diatta vanavond tegen Manchester? Hij miste de heenwedstrijd en met alle afwezigen meegerekend is hem laten spelen haast de enige...

Vincent Mannaert ziet groot verschil tussen Brugge en Manchester

Vincent Mannaert staat met veel trots in het Theatre of Dreams in Manchester. Geen Champions League, maar wel Europa League met Club...

Clement blikt vooruit naar duel tegen Manchester

Daags voor de terugmatch in de zestiende finale van de Europa League in Manchester blikt trainer Philippe Clement vooruit naar dit duel.

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Clement: “Ik beslis niet of Diatta speelt”

Speelt Krepin Diatta vanavond tegen Manchester? Hij miste de heenwedstrijd en met alle afwezigen meegerekend is hem laten spelen haast de enige...

Vincent Mannaert ziet groot verschil tussen Brugge en Manchester

Vincent Mannaert staat met veel trots in het Theatre of Dreams in Manchester. Geen Champions League, maar wel Europa League met Club...

Clement blikt vooruit naar duel tegen Manchester

Daags voor de terugmatch in de zestiende finale van de Europa League in Manchester blikt trainer Philippe Clement vooruit naar dit duel.

Club Brugge tweet speciale wens naar Manchester

Club Brugge heeft op Twitter een bijzondere wens richting Manchester United gepost. De trainer van Manchester United is vandaag...