Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“MPH light” blijkt nauwelijks meer afwezig

"MPH light" blijkt nauwelijks meer afwezig

Michel Preud’homme was in de loop van vorig seizoen vastberaden om een punt achter zijn trainerscarrière bij Club Brugge te zetten. De Luikenaar was fysiek en mentaal helemaal op en wilde – zeker na de dood van collega-trainer ­Dominique D’Onofrio – een sabbatjaar inlassen. Maar het bestuur en de fans brachten de Brugse coach op andere gedachten…

Het enige verschil met de vorige twee seizoenen: Preud’homme zou trainer naar Engels model worden, waardoor assistent-coach Philippe Clement wat meer verantwoordelijkheden voor zijn rekening mocht nemen. Maar is MPH intussen effectief meer afwezig dan de voorbije jaren? Volgens Het Nieuwsblad is het verschil heel erg miniem.

“In het begin van het ­seizoen pikte hij pas een week na de eerste training aan. Vorige week met de ­interlandbreak bleef hij dan weer vier dagen afwezig. Dat was het weekend waarin de spelers ook vrij hadden plus maandag en dinsdag voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren, die op vrijdag werd gespeeld. In tegenstelling tot de vorige seizoenen duikt Preud’homme nu op vrije ­dagen niet meer op in het Jan Breydelstadion. Veel verder gaat die afwezigheid en het dan tijdelijke hoofdtrainerschap van Philippe Clement niet”, schrijft de krant.

Algemeen manager Vincent Mannaert heeft hoe dan ook een blindelings vertrouwen in zijn coach. “Michel kent zijn staf en spelersgroep na al die jaren al heel goed. Ze weten perfect van elkaar hoe ze werken, die geringe afwezigheid zien we niet als een probleem”, aldus onze CEO.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws