Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meunier heeft begrip voor fluitconcerten richting Rode Duivels: “Veel meer ontgoocheld over andere zaken”

Meunier heeft begrip voor fluitconcerten richting Rode Duivels Veel meer ontgoocheld over andere zaken

Thomas Meunier was tijdens het afgelopen EK in Frankrijk één van de positieve verrassingen bij de Rode Duivels. Het leverde de ex-rechtsachter van Club Brugge zowaar een transfer op naar Paris Saint-Germain. In de oefeninterland tegen Spanje stond Meunier opnieuw in de basis, maar dat werd een wedstrijd om snel te vergeten.

“De reputatie die we nu in het buitenland hebben, is vooral gestoeld op de individuele kwaliteiten van de spelers”, vertelt Meunier aan Het Nieuwsblad. “We moeten ervoor zorgen dat we ook een reputatie opbouwen qua collectief. Als we ooit resultaten willen halen, zal er op dat vlak meer evenwicht moeten zijn. Het is echt jammer, want tegen Spanje hadden we graag getoond wat we in onze mars hebben.”

Meunier begrijpt dan ook dat het Koning Boudewijnstadion kritisch was voor de prestatie van Roberto Martínez en zijn manschappen. “Ik ben meer ontgoocheld over onze prestatie dan over het gefluit van het publiek. Die reactie gaat samen met onze trieste vertoning.”

“Het verschil tussen Spanje en België was dag en nacht”, gaat de rechtsback verder. “Bij de Spanjaarden was er hoge pressing en werd er overal bewogen. In de opbouw leden wij dan weer te veel balverlies. Maar goed, ik probeer het positief te bekijken. De nieuwe staf kon op deze manier zien waaraan nog gewerkt moet worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws