Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert zet spelersgroep op scherp na zwakke seizoensstart

Mannaert zet spelersgroep op scherp na zwakke seizoensstart

Club Brugge is met 7 op 18 teleurstellend aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen en trekt dan ook met twijfels richting de Champions League. Volgens Vincent Mannaert is het kampioenenbal echter een unieke gelegenheid om de negatieve spiraal te doorbreken.

“Onze seizoensstart is allesbehalve goed. We waren liever met een ander gevoel aan de Champions League begonnen”, geeft Mannaert toe. “Maar in de Champions League begint iedere ploeg met 0 punten. We beginnen bovendien met een thuismatch tegen de Engelse kampioen Leicester City. Er moet een reactie komen en hopelijk is die er woensdag al.”

Trainer Michel Preud’homme sprak na de 1-0 nederlaag op de Freethiel over een gebrek aan passie. “Dat zou niet mogen”, pareert Mannaert tegenover Sporza. “Hoewel het eigen is aan Club Brugge, zou je toch mogen verwachten dat die passie elke wedstrijd aanwezig is. Wie de spelers dan moet aanvuren? In eerste instantie is het aan de spelers zelf. De groep is intact gebleven en de kwaliteit hebben de spelers vorig seizoen getoond.”

Tot slot zet Mannaert de puntjes op de i voor de eerste Champions League-match sinds 2005. “Het is de job van de spelers om het maximum te geven. Het is aan hen om dit om te buigen en daar hebben ze woensdag een fantastische gelegenheid voor. De Champions League is het mooiste forum voor een voetballer. Er is al gepraat in de kleedkamer, maar het is nu tijd om de daad bij het woord te voegen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws