Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Keeperstrainer Club Brugge over Butelle: “Enige manier om uit dip te geraken”

Keeperstrainer Club Brugge over Butelle Enige manier om uit dip te geraken

Ludovic Butelle bewees afgelopen seizoen wat voor een betrouwbaar sluitstuk hij kan zijn. Dit jaar slaagde de 33-jarige Fransman er – net zoals veel van zijn ploegmaats – nog niet in om zijn beste niveau te halen. Keeperstrainer Jan Van Steenberghe twijfelt er desondanks niet aan dat de ‘oude’ Butelle snel weer zal opstaan.

“Op training merk ik niets aan Ludovic”, opent Van Steenberghe in HLN. “We werken op dezelfde manier als vorig jaar en wat mentaliteit en inzet betreft kan ik hem helemaal niets verwijten. Ik zie geen spoor van een twijfelende keeper. Het is gewoon de wedstrijdvorm die minder is. En je wordt inderdaad maar op één ding beoordeeld. Met die kritiek moet hij kunnen omgaan.”

Ook in de Champions League zag Butelle er niet al te goed uit bij de tegendoelpunten. “Ik had gedacht dat hij er tegen Leicester volledig ging doorkomen. Voor mij was hij ook klaar om een supermatch te spelen. Omdat het tegen Waasland-Beveren al een stuk beter was”, oordeelt de Brugse keepertrainer. “Ook tegen Leicester zag ik die vooruitgang. Er wordt naar Ludovic gewezen bij de drie goals, maar zowel bij de vrijschopgoal als bij de penalty die hij veroorzaakte, wordt hij in de problemen gebracht door zijn ploegmaats.”

“Wat Ludovic tegen Leicester veel beter deed dan tegen Standard, was meer rust uitstralen en veel betere keuzes maken in de opbouw. Als je achteraf de beelden goed bekijkt, zie je dat hij niet altijd de perfecte terugspeelballen krijgt, er zaten ook andere moeilijke ballen bij. Maar toch vond hij in alle fases de juiste oplossing. Daar zat dus zeker al beterschap in. Nu moet de rest nog volgen. Hij moet nog meer rust uitstralen, nog geconcentreerder zijn, dat vertrouwen weer gaan uitstralen. Dat is de enige manier om uit die dip te geraken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws