Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Glasheldere statistieken brengen onmondig Club pijnlijk in kaart

Glasheldere statistieken brengen onmondig Club pijnlijk in kaart

Club Brugge en zijn fans hadden er maar liefst 11 jaar op moeten wachten, maar de eerste wedstrijd van de huidige Champions League-campagne werd er één om heel vlug te vergeten. Het defensieve geklungel bij de thuisploeg zorgde ervoor dat Leicester City nauwelijks moeite moest doen om uiteindelijk met een eenvoudige 0-3-zege aan de haal te gaan.

Blauw-Zwart voetbalde op 90 minuten tijd slechts twee goeie kansen bij elkaar. Het was niet toevallig tweemaal José Izquierdo die met zijn snelheid de verdediging van The Foxes pijn kon doen, maar het vizier van de Colombiaanse sneltrein stond jammer genoeg niet op scherp. Voorts vielen er nauwelijks kansen te noteren voor Michel Preud’homme en de zijnen.

Onderstaande passing map toont duidelijk aan dat Abdoulay Diaby nauwelijks in het Brugse spel betrokken werd. De Franse Malinees moest het opnemen tegen Wes Morgan en Robert Huth en dat zorgde duidelijk voor problemen.

Dat Club offensief niet bij machte was om Leicester pijn te doen, zien we op onderstaande afbeelding met baltoetsen. Blauw-Zwart raakte het leer in de eerste 45 minuten maar één keer in de zestien van de tegenstander, toen Izquierdo hoog over besloot.

Tot slot is het jammer genoeg niet de eerste keer dat Club een resem doelpunten slikt op het Europese toneel. Dat maakt deze tweet van Opta pijnlijk duidelijk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws