Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gano verklaart waarom hij nooit kon doorbreken bij Club: “Hij had het niet zo voor de jeugd”

Gano verklaart waarom hij nooit kon doorbreken bij Club Hij had het niet zo voor de jeugd

Zinho Gano doorliep de jeugdreeksen bij Club Brugge, maar kon nooit doorbreken in de hoofdmacht van Blauw-Zwart. Tegenwoordig is de 22-jarige spits een vaste waarde bij Waasland-Beveren, omdat trainer Stijn Vreven al lang in hem gelooft. Vorig seizoen vond de ex-Bruggeling 10 keer de weg naar doel op de Freethiel.

“Henk Mariman (toen hoofd jeugdopleidingen, nvdr) zag potentieel in mij en bij Brugge is alles in een stroomversnelling gekomen”, vertelt Gano aan Sport/Voetbalmagazine. “U19 overgeslagen, direct naar de beloften en op 17, iets ouder, mocht ik al naar de eerste ploeg. Een kern met veel karakters: Ryan Donk, Vadis Odjidja,…”

“Van Adrie Koster en vooral Christoph Daum heb ik veel geleerd. Daum zag het wel in mij en praatte veel met me. Na Daum kwam Georges Leekens en die had het niet zo voor de jeugd”, gaat Gano verder. “Ik trainde wel mee, maar speelde met de beloften. Toen heb ik gevraagd om uitgeleend te worden. Zo belandde ik in Lommel, bij Stijn Vreven.”

Uiteindelijk nam de boomlange aanvaller de beslissing om de deur in Jan Breydel achter zich dicht te trekken. “Op dat moment braken er niet echt jonge spelers door bij Club. Meetrainen mocht, maar echt doorbreken lukte niet. Voor niemand. Een kans heb ik nooit echt gekregen, maar ik neem niemand iets kwalijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws