Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Fact Check – Zo sprak Vanhaezebrouck vorig jaar over kalender: “Geen reden tot klagen”

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

Hein Vanhaezebrouck vindt dat Club Brugge zondag bevoordeeld is in de Slag om Vlaanderen. Blauw-Zwart heeft immers twee dagen meer recuperatietijd in aanloop naar de topper. Maar… was het niet diezelfde trainer die vorig jaar vond dat Club geen reden had tot klagen? Een overzicht.

Vrijdag 30 september 2016, Michel Preud’homme & co worden aangenaam verrast door de opvallende uitspraken van Vanhaezebrouck. “De voorbije twee jaren speelden wij in de Europa League”, opent MPH op de persconferentie. “Toen hoorden wij van Gent alleen maar dat het een voordeel is om Europees te spelen, omdat je dan in de flow blijft. Het is dan ook verrassend dat ze nu op een andere manier tegen de zaken aankijken.”

“En als je het goed analyseert… Een jaar geleden speelden zij op dinsdag tegen Zenit en wij op donderdag. De zondag erna stond de topper in de Ghelamco Arena op het programma. Twee jaar geleden net hetzelfde. Wij speelden op donderdag tegen Midtjylland en dan volgde in het weekend ook de match tegen hun.”

Nóg frappanter wordt het wanneer we de uitspraken van AA Gent van vorig jaar erbij halen. Toen konden de trainers van de Buffalo’s – op dat moment zelf in de Champions League actief – duizend en één redenen bedenken om het nadeel van minder recuperatiedagen bij Club Brugge als onzin te bestempelen.

Club Brugge - AA Gent (1-0)

“Die logica ontsnapt me”

Vrijdag 24 april 2015 (HLN): volgens Vanhaezebrouck is het doenbaar om op donderdag en zondag een wedstrijd te spelen. “Het is niet ideaal, maar er is geen reden tot klagen. Club won drie dagen na hun Europese match in Istanboel ook de bekerfinale, hé. En ‘t is niet dat ze al zes weken na elkaar een midweekmatch hebben.”

Vrijdag 17 april 2015 (HNB): assistent-coach Bernd Thijs over de opeenstapeling van wedstrijden bij Blauw-Zwart. “Ik vind het vreemd dat ze bij Club klagen dat ze vermoeid zijn. Een heel seizoen strijd je voor Europees voetbal en als het dan zover is en je het goed doet, ben je benadeeld. Die logica ontsnapt me.”

Om maar te zeggen dat Vanhaezebrouck & co ook deze keer alles uit de kast zullen halen om een voor AA Gent gunstige perceptie te creëren in de media. Goed geprobeerd Hein, nu nog consistent zijn! 🙂

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws