Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Engels heeft het talent, dus ze komen hem sowieso halen”

Engels heeft het talent, dus ze komen hem sowieso halen

Op 13 november bestaat Club Brugge 125 jaar. Onze club heeft een rijke geschiedenis en daar maakt ook Marc Degryse deel van uit. De analist was zowel speler als technisch directeur bij Blauw-Zwart. In een terugblik heeft hij het over zijn transfer naar het buitenland en maakt hij de vergelijking met Bjorn Engels.

Na 12 seizoenen België liet Degryse zijn thuisland voor het eerst achter zich. “Mijn buitenlands avontuur was te laat en te kort. Toen ik naar het Engelse Sheffield Wednesday vertrok, had ik te veel jaren verloren om nog internationaal te kunnen doorgroeien. Maar ik ben blij dat ik alsnog de stap heb gezet. Zo kon ik zelf ondervinden wat een buitenlandse competitie inhoudt”, vertelt Degryse op de website van 125 jaar Club Brugge.

Tegenwoordig willen jongeren echter te snel de stap naar het buitenland zetten volgens de analist. “In het algemeen zijn ze nog niet klaar voor een buitenlands avontuur, een aantal uitzonderingen zoals Courtois, Hazard en De Bruyne buiten beschouwing gelaten.”

“Jonge talenten zouden eerst 2 of 3 jaar moeten evolueren in de Belgische competitie vooraleer ze vertrekken. Vandaar dat ik ook vind dat Björn Engels absoluut de juiste keuze heeft gemaakt. Hij heeft het talent, dus ze komen hem sowieso halen”, besluit Degryse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws