Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dierckx gokte op verlieswedstrijd waarin hij zelf meespeelde: “Niet voor het grote geld”

Dierckx gokte op verlieswedstrijd waarin hij zelf meespeelde Niet voor het grote geld

Maandagavond kon je op BlauwZwartFans al lezen dat Tuur Dierckx betrokken is in een onderzoek naar gokkende voetballers uit de Jupiler Pro League. De flankaanvaller van Antwerp slaat mea culpa, maar wist naar eigen zeggen niet dat hij met illegale praktijken bezig was.

Volgens HBVL heeft Dierckx zowel bij Club Brugge als bij de Jonge Duivels ingezet op wedstrijden waarin hij zelf actief was. Bij de nationale jeugdploeg zou hij zelfs op een verlies gegokt hebben, hetgeen gelijk staat aan regelrechte wedstrijdvervalsing.

“Toen ik 17 à 18 jaar oud was, heb ik voor enkele kleine bedragen gegokt op matchen tegen andere beloftenploegen”, bekent de gewezen vleugelspits van Blauw-Zwart aan HLN. “Dat was me zeker niet om het grote geld te doen. Ik deed dat eerder als tijdverdrijf. Toen ik tijdens een infosessie bij de jongerenreeksen van de nationale ploeg hoorde dat je ook niet mag gokken op beloftenploegen, ben ik daar meteen mee gestopt.”

Serieuze straffen

“Ik ken veel collega’s die vroeger gokten en sommigen doen het nog steeds. Weinig jonge voetballers weten dat het verboden is. Ik ben blij dat ik destijds mijn les meteen heb geleerd. Het was natuurlijk beter niet gebeurd, maar bij de Kansspelcommissie is ook duidelijk gebleken dat het om oude feiten ging”, verklaart Dierckx.

Eind oktober krijgen de betrokken spelers (Dierckx, Deschacht, Musona en Henkinet) de kans om zich te verdedigen voor de Kansspelcommissie. De strafmaat – bepaald door het parket – kan oplopen tot 5 jaar cel, 600.000 euro boete én schrapping als speler.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws