Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diaby heeft goed en slecht nieuws voor Club Brugge

Diaby heeft goed en slecht nieuws voor Club Brugge

Zoals je eerder al op BlauwZwartFans kon lezen, vond Abdoulay Diaby zondagavond voor het eerst dit seizoen de weg naar doel. Niet voor Club Brugge, wel voor zijn nationale ploeg. Onder meer door het doelpunt van de Brugse spits versloeg Mali eerste achtervolger Benin met 5-2 en mogen de Malinezen zich opmaken voor de Africa Cup die van 21 januari tot 14 februari in Gabon plaatsvindt.

“Dat doelpunt deed véél deugd”, vertelt Diaby met een grote glimlach op zijn gezicht. “Het was nu niet dat ik erop zat te wachten, maar ik ben en blijf een aanvaller, hé. En dus wil ik elke wedstrijd opnieuw scoren.” Zijn grappige dansje na het doelpunt sprak eigenlijk al boekdelen.

Vandaag moet de Blauw-Zwarte topschutter van vorig seizoen zich opnieuw melden op training in Jan Breydel. En dat doet Diaby met het nodige positivisme. “Ik voel me er klaar voor om ook te scoren voor Club. Mijn voorbereiding was niet top, maar stilaan voel ik dat ik naar mijn beste vorm groei. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een goeie reeks… ‘t Zal nodig zijn in de Champions League.”

Voortdurend vertrouwen

Ondanks een mindere seizoensstart heeft Diaby nooit getwijfeld aan zichzelf. “Waarom zou ik? Mindere periodes horen bij het voetbal. Ik heb bij Club voortdurend veel vertrouwen gekregen. En zelf ben ik altijd positief gebleven.”

Diaby’s doelpunt is naar eigen zeggen dus goed nieuws voor zijn vertrouwen, maar anderzijds zorgt het er ook voor dat de 25-jarige spits straks – in het meest extreme geval – een maand afwezig is bij Club Brugge. “Jammer, maar het is nu zo. Er is voldoende kwaliteit om me te vervangen”, besluit de aanvaller tegenover HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws