Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse verklaart waarom hij noodgedwongen overstap naar aartsrivaal maakte: “Ik wilde echt niet naar Anderlecht”

Degryse verklaart waarom hij gevoelige overstap naar aartsrivaal maakte Ik wilde nooit naar Anderlecht

Marc Degryse droeg van 1983 tot 1989 het shirt van Club Brugge en was één van de absolute sterkhouders bij Blauw-Zwart. Daarna trok hij naar RSC Anderlecht, maar die overgang was naar eigen zeggen nooit van harte. 

“Na het seizoen 1987-1988 wou ik graag naar het buitenland vertrekken. Er was interesse van verschillende clubs, maar vooral Atlético Madrid was heel concreet. Het was toen de periode voor het Bosman-arrest. Een periode waarin je als speler heel erg afhankelijk was van je club. Club kon met mij haast doen wat ze wilden en ik kreeg te horen dat ik niet weg mocht”, vertelt Degryse op de website van 125 jaar Club Brugge.

“De relatie met Club is toen een beetje verzuurd. Een zomer later kwam Anderlecht op de proppen. Ik had geen interesse, ik wou naar het buitenland. Op een gegeven moment drong KV Mechelen ook aan. Ze hadden een jaar eerder de Beker voor Bekerwinnaars gewonnen en John Cordier wou de ploeg nog versterken. Antoine Vanhove heeft dan een akkoord gesloten met Anderlecht dat ik voor 90 miljoen BEF naar Brussel zou verhuizen. Een droomtransfer? Nee, echt niet. Eerder een noodoplossing.”

“Ik ben jarenlang uitgejouwd voor ‘deserteur’ in Brugge. Zelfs toen ik terug bij Club kwam als sportleider. Gelukkig is het bij verwijten en een enkele keer vandalisme gebleven en ben ik nooit fysiek bedreigd geweest. Ik heb nooit op de provocaties gereageerd, omdat het alleen voor meer olie op het vuur zou zorgen. Maar het is niet gemakkelijk. Ik heb vaak mijn kant van het verhaal willen vertellen, maar het heeft nog weinig zin”, besluit Degryse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws