Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse snoeihard voor Club-speler: “Hij kan zijn droom om in de Premier League te spelen opbergen”

Degryse snoeihard voor Club-speler: "Hij kan zijn droom om in de Premier League te spelen opbergen"

Club Brugge verloor woensdagavond met 0-3 van Leicester City na een teleurstellende wedstrijd. Volgens Marc Degryse had een snel doelpunt van José Izquierdo alle twijfels kunnen wegnemen bij Blauw-Zwart, maar het tegenovergestelde gebeurde. 

Al na 5 minuten kwamen The Foxes op voorsprong na defensief mistasten. “Voor mij ligt een fout van Butelle aan de basis van die goal. Hij had veel sneller moeten inschatten dat hij die bal makkelijk kon plukken en had dus sneller Vanaken moeten coachen. Nu was hij te laat, want Vanaken hing al in de lucht en kon zijn hoofd niet meer intrekken. Het ging duidelijk om een gebrek aan communicatie van Butelle”, analyseert Degryse in HLN.

Op het halfuur volgde de dubbele voorsprong voor Leicester. “De vrije trap van Mahrez was knap, ook al belandde de bal in de hoek van Butelle. Bij die fase wil ik hem echter nog het voordeel van de twijfel geven. En toch: Butelle leek in het niets op de doelman die vorig seizoen een sterkhouder was. Toen was hij heer en meester in de zestien, nu een vat vol twijfels.”

Dramatisch

En de analist is niet alleen streng voor de Brugse keeper. “Iedereen bleef onder zijn niveau. Enkel Izquierdo was in staat om Leicester met zijn snelheid pijn te doen, maar ook bij hem ontbrak het goeie gevoel. Dat bleek toen hij een bal in de eerste helft in de tribune knalde. De Bock en in mindere mate Van Rhijn brachten te weinig, Vanaken kon het spel evenmin naar zich toetrekken en Poulain gaf bijna een goal weg.”

Maar Degryse ergerde zich nog het meest aan de Brugse topschutter van vorig seizoen. “Vooral Diaby was voorin dramatisch. Hij kon geen bal bijhouden en kon op geen enkel moment voor gevaar zorgen. Bovendien liep hij al te vaak buitenspel. Geloof me: Diaby kan de droom van in de Premier League te spelen opbergen. Dat viel vorig seizoen al op tegen Manchester United, het was nu niet anders.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws