Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse laat zijn licht schijnen op Brugse aanvallers: “Hij kan in de voetsporen van Bacca treden”

Marc Degryse (analist) (2)

Aan de vooravond van het tweede Champions League-duel op bezoek bij FC Kopenhagen heeft Marc Degryse de Zuid-Amerikaanse aanvallers van Club Brugge onder de loep genomen. Als de analist het voor het zeggen had, dan werd José Izquierdo straks geflankeerd door Wesley Moraes.

“Het is nu twee jaar geleden dat Izquierdo en Gedoz naar Club Brugge zijn gekomen. Wel, Izquierdo zie ik in staat om in de voetsporen van Carlos Bacca te treden. In die zin dat ik geloof dat hij zijn mannetje kan staan in een betere competitie. Voor Gedoz daarentegen, vrees ik dat hij dezelfde weg opgaat als Nicolas Castillo en Leandro Pereira – een ticketje retour naar Zuid-Amerika”, oordeelt Degryse in HLN.

“Izquierdo heeft een enorm wapen: zijn snelheid. Dat, plus zijn scorend vermogen, opent de ogen van grote clubs. Van Izquierdo kan zijn manager inmiddels een video maken van vijf minuten met onweerstaanbare acties. Het grote werkpunt voor hem is regelmaat. Ik weet wel dat je van zo iemand niet kan vragen om élke week de wedstrijd te beslissen, maar hij zou er toch moeten voor zorgen om geen match meer te hebben waarin hij er helemaal naast slaat – zoals Diaby momenteel doet. Die stap moet hij nu zetten. Ik geloof daar wel in.”

Daarnaast is Degryse ook fan van de 19-jarige Wesley. “Ik verwacht dat zijn doorbraak een goede zaak zou kunnen zijn voor Izquierdo. Wesley is die andere Zuid-Amerikaan waarin ik geloof. Hij is een type dat Club Brugge mist – iemand die diep in de spits blijft en kan kaatsen met Izquierdo. Ik ben benieuwd naar die combinatie. Waarom zou Michel vanavond al niet proberen met Wesley, ook al is het maar voor een uur? Ik zou het doen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws