Degryse is het niet eens met de visie van Mannaert: “No way”

Degryse is het niet eens met de visie van Mannaert No way

Na zeven speeldagen oogt de balans voor Club Brugge bijzonder mager met drie overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen. Bovendien bracht ook de Champions League-match tegen Leicester City geen verbetering in het spel van Blauw-Zwart. Marc Degryse vreest dat zijn ex-club een moeilijk seizoen tegemoet gaat…

“Het ziet er niet goed uit voor ‘de Club’ hé”, opent Degryse. “Bij veel van deze jongens heb ik de indruk dat de citroen nú al uitgeperst is. Ik had gedacht dat de Champions League de honger zou aanscherpen, maar nee… Ik maak me echt zorgen. Ik geloof niet dat Club opnieuw kampioen wordt. Of het moet zijn dat ze geweldig uitpakken tijdens de wintermercato.”

Degryse sprak onlangs nog met onze CEO, maar wat hij toen hoorde, stemt hem allesbehalve gerust. “Mannaert vertelde me vorige week dat hij nog progressie ziet in de huidige spelerskern. No way. Ze zijn kampioen geworden, en al zeer snel is de natuur van de spelers weer naar boven gekomen.”

“Máár: dat hadden Michel en het bestuur kunnen weten. Vanaken, allez, die jongen moet na de match tegen Eupen – Eupen hé! – tevreden zijn met de complimenten van zijn trainer omdat hij… krampen heeft – mo gow, zeg. Dat is eigenlijk zeggen: ‘Vanaken, je bent voor het eerst dit seizoen echt diep gegaan’. Club haalde twee, drie nieuwe gezichten te weinig. Om de boel wat op te frissen.”

hans-vanaken-club-brugge-leicester-city

Een noodoplossing

Tot slot heeft Degryse begrip voor kritische Club-fans, die tijdens de voorbije wedstrijden onder meer Abdoulay Diaby op de korrel namen. “Diaby, Jezus Christus! Het publiek krijgt het op de heupen. Hij kan geen bal bijhouden, komt niet aan kansen… En Timmy naar achter trekken, brengt geen beterschap. Achteraan vind ik hem maar een noodoplossing.”

“Michel zal iéts moeten bedenken, want hij beschikt over te weinig intrinsiek talent om het gebrek aan winnaarsmentaliteit te compenseren. Hoeveel spelers heeft Club die pakweg op tien wedstrijden twee keer het resultaat beïnvloeden en voorts vijf keer gewoon goed zijn? Izquierdo, maar dan houdt het op”, besluit de analist in HLN.

Laaste nieuws

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

Blijft Club Brugge dit jaar met lege handen achter?

Club Brugge was bezig aan een uitmuntend seizoen. Niets leek blauwzwart nog in de weg te liggen om de dubbel te pakken....

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...