Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse is hard voor Club Brugge, maar spaart één speler: “Over hem kan je niets zeggen”

Degryse is hard voor Club Brugge, maar spaart één speler: "Over hem kan je niets zeggen"

Club Brugge begon aanvankelijk sterk aan het nieuwe voetbalseizoen. Het sleepte met zijn tienen de Supercup tegen Standard in de wacht en overtuigde ook op de openingsspeeldag tegen KV Mechelen. Na de verplaatsing naar het vernieuwde AFAS-stadion kon Blauw-Zwart echter maar één keer winnen in de daaropvolgende vijf matchen. We moeten al bijna een maand terug in de tijd gaan voor de laatste driepunter. Tegen Sporting Lokeren tekende de intussen geblesseerde Lior Refaelov met een penaltydoelpunt voor de enige treffer van de wedstrijd. Marc Degryse is in zijn analyse dan ook scherp voor Michel Preud’homme & co.

“Club Brugge was onherkenbaar in Beveren. Geen scherpte, geen passie, geen mentaliteit. Ik heb de indruk dat deze selectie mentaal heel diep is moeten gaan vorig seizoen, en met name in de Play-Offs, om hun doel, de titel, binnen te halen. De groep kan momenteel dezelfde mentale kracht niet opbrengen. Omdat er weinig nieuwe gezichten zijn gehaald, zijn er ook geen nieuwe impulsen voor dat mentale aspect”, vertelt Degryse aan HLN.

“Daarbij komt dat de spelers die op hun talent het verschil kunnen maken geblesseerd zijn of niet hetzelfde rendement halen als vorig seizoen”, gaat de analist verder. “Refaelov is out, Izquierdo komt pas terug, terwijl Engels, Butelle en Diaby niet op hun vertrouwde niveau spelen.”

Degryse is hard voor Club Brugge, maar spaart één speler: "Over hem kan je niets zeggen"

Zo kan het niet verder

Toch is er volgens Degryse één speler die niks verweten kan worden. “Alleen op Vormer kun je niets zeggen. Maar de Champions League wordt een ander verhaal. Daar verlangt deze groep nu wél naar. Het is iets nieuws voor deze spelers. Het kán zomaar dat we woensdag het Club uit de Play-Offs zien.”

De oud-speler van Blauw-Zwart weet hoe Club de Champions League-match van woensdag best kan aanpakken. “MPH moet het tij zien te keren – op mentaal vlak, maar dat kan ook tactisch. Leicester is immers een elftal dat graag op de counter speelt. Daar moet Preud’homme rekening mee houden. Je moet niet altijd op balbezit willen spelen. Als Club woensdag opstaat, kan dat meteen een nieuwe start betekenen in de competitie – zoals het nu loopt, kan het niet verder.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws