Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom geraakt het Jan Breydelstadion niet uitverkocht tegen Leicester City

Daarom geraakt het Jan Breydelstadion niet uitverkocht tegen Leicester City

Na 11 jaar wachten hadden velen verwacht dat Club Brugge al zijn Champions League-wedstrijden in een uitverkocht Jan Breydelstadion zou afwerken, maar niets is minder waar. Voorlopig zijn er immers nog ‘maar’ zo’n 20.000 fans die de match zullen bijwonen. Wellicht zit er tijdens de competitiematch van zaterdag tegen Eupen zelfs meer volk in het stadion dan tegen de Engelse landskampioen. Maar hoe komt dat nu precies?

Eerst en vooral is er de weinig aantrekkelijke loting. Een echte topaffiche ontbreekt in groep G en een naam als Leicester City zorgt nu eenmaal niet voor de stormloop die bijvoorbeeld Manchester United tijdens de kwalificaties van vorig jaar wel creëerde.

Dan is er het late aanvangsuur (20.45u). Voor de doorsnee werkende mens is het niet evident om in het midden van de week tot minstens 23u in Brugge te vertoeven. Ook het financiële aspect speelt mee: €120 voor een mini-abonnement, minstens €45 voor een los ticket. Gangbare prijzen, maar heel wat fans – die vaak wél over een abonnement (en Club 1891 lidmaatschap) beschikken – laten het kampioenenbal om geldelijke redenen aan zich voorbij gaan.

Tot slot kent de landskampioen met 7 op 18 een erg matige seizoensstart, iets wat de eeuwige twijfelaar ook niet meteen overtuigt om alsnog een ticket aan te schaffen. “Met een bezetting van 80% zijn we tevreden”, laat Vincent Mannaert aan HLN weten. Het uitvak was daarentegen in geen tijd volledig uitverkocht. Naar verluidt zullen er ook heel wat Leicester-fans zonder ticket naar Brugge afzakken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws