Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club overtuigt niet, maar wint al bij al makkelijk van Lommel United

Club overtuigt niet, maar wint al bij al makkelijk van Lommel United

Club Brugge heeft zijn eerste opdracht in de Beker van België tot een goed einde gebracht. In de zestiende finales van de Croky Cup won de landskampioen met 3-1 van Lommel United. Overtuigend voetbal bleef evenwel achterwege.

Michel Preud’homme nam tegen het nummer 3 uit 1B weinig risico met zijn opstelling. Beloften Thibault Vlietinck, Ahmed Touba en Laurent Lemoine zaten wel in de selectie, maar belandden uiteindelijk in de tribune. En ook Brandon Mechele kwam opnieuw niet in actie. De Brugse coach koos voor de volgende 11 namen: Butelle, Cools, Simons, Poulain, De Bock, Vormer (83′ Van Rhijn), Claudemir, Vanaken (73′ Storm), Gedoz (87′ Bolingoli), Diaby en Limbombe.

Na een gelijkopgaande openingsfase zonder echte doelkansen was het voor de 3.400 aanwezige Club-supporters schrikken toen de bezoekers via Jason Adesanya op voorsprong kwamen. Blauw-Zwart voerde de druk op en kon nog voor het rustsignaal orde op zaken stellen via een afstandsgoal van Ruud Vormer en een vrijschopdoelpunt van Felipe Gedoz.

Een ander spelbeeld in de tweede helft: een dominant Club en een offensief onmondig Lommel. Uiteindelijk was het Anthony Limbombe die op het uur voor de 3-1-eindstand tekende. Daar leek Lommel United vrede mee te nemen, aangezien de manschappen van Karel Fraeye prioriteit geven aan het competitieduel van komende zondag tegen Lierse. Zo kwamen enkele Lommelse sterkhouders niet in actie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws