Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club moet de Champions League niet vrezen, maar het als een gunst zien”

"Club moet de Champions League niet vrezen, maar het als een gunst zien"

Club Brugge is met zeven punten uit zes wedstrijden rampzalig aan het nieuwe seizoen begonnen. Toch hoeft dat volgens Rudy Heylen, gewezen mental coach van Blauw-Zwart, niet te betekenen dat Club woensdag in de Champions League kansloos is tegen Leicester City. Integendeel zelfs…

“Het is zo lang geleden dat Club er nog eens bij was en er zijn zo weinig spelers die het al eens hebben meegemaakt, dat ze nu al blij zijn dat ze ervan kunnen proeven. Dat is een voedingsbodem waardoor je beter kan presteren”, vertelt Heylen aan HLN.

“Er is geen druk of ontgoocheling die negatief kan werken. Die was er in de competitie wel. Iedereen bij Club ging ervan uit dat het als kampioen een goede seizoensstart zou maken en op het elan van vorig seizoen zou doorgaan. Als dat niet gebeurt, beginnen de spelers na te denken en te twijfelen. En zo raken ze in een neerwaartse spiraal.”

Kwaliteit genoeg

De match tegen Leicester is volgens de mental coach dé ideale gelegenheid om de negatieve trend de kop in te drukken. “Het CL-avontuur kan bevrijdend werken. Dat hebben we vorig jaar gezien bij AA Gent. Zij zaten toen ook in een mindere periode in de competitie en waren zonder verwachtingen aan hun campagne begonnen. Maar ze hebben een goede match neergezet en zijn daarna blijven presteren.”

“In de huidige omstandigheden moet Club niet met vrees de Champions League instappen, maar het eerder als een gunst zien. Net als het drukke schema. Een goede prestatie kan hen helpen om in een positieve flow te komen. Want er is kwaliteit genoeg”, besluit Heylen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws