Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-jonkies geven het goede voorbeeld in eerste Champions League-wedstrijd

Club-jonkies geven het goede voorbeeld in eerste Champions League-wedstrijd

De beloften van Club Brugge zijn erin geslaagd om hun eerste opdracht in de UEFA Youth League meteen tot een goed einde te brengen. Blauw-Zwart won in een aangenaam kijkstuk verdiend met 2-1 van Leicester City. Dennis Van Vaerenbergh kroonde zich tot man van de match.

Trainer Sven Vermant bracht de volgende namen aan de aftrap tegen Leicester City: Teunckens, Schryvers, Verburgh, Lemoine, Touba, Peeters (76′ Lynen), Van Landschoot, Ito (80′ Openda), Vlietinck (71′ Cornette), Van Vaerenbergh en Osei-Berkoe.

Na een korte studieronde was de eerste échte kans meteen raak. Vlietinck leverde een goeie voorzet af tot bij Van Vaerenbergh, die niet twijfelde en het openingsdoelpunt tegen de touwen schoot.

Een sterk spelend Club – aangemoedigd door zo’n 800 supporters – ging door op zijn elan en zag dat ook beloond worden. Van Vaerenbergh werd onderuit gehaald in de zestien en besloot om zelf achter de bal te gaan staan. De 18-jarige spits trapte zijn tweede van de avond keurig in doel: 2-0! Club leek met een dubbele voorsprong het rustsignaal te halen, maar uit het niets tekende Muskwe voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft begonnen Blauw-Zwart en The Foxes met veel drang naar voren, maar het was toch vooral de thuisploeg die aanspraak maakte op een extra doelpunt. Van Vaerenbergh, Osei-Berkoe en Touba waren alle drie dicht bij een geruststellende 3-1-voorsprong, maar uiteindelijk bleef het spannend tot het einde. Club hield echter stand en sleept zo een eerste driepunter in de wacht!

Bondscoach Roberto Martinez sprak de Brugse beloften voor de match toe

De Champions League-hymne alvast een eerste keer in Jan Breydel

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws