Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge wil tegen Moeskroen deze 3 items van zijn to-dolijst afvinken

Club Brugge wil tegen Moeskroen deze 3 items van zijn to-dolijst afvinken

Na nederlagen tegen KV Oostende (1-0), KV Kortrijk (2-1) en Waasland-Beveren (1-0) wil Club Brugge vrijdagavond op Le Canonnier nog eens uitpakken met een driepunter op verplaatsing. Verder opschuiven in het klassement geniet de prioriteit, maar als het even kan wil Michel Preud’homme straks ook onderstaande puntjes van zijn to-dolijst afvinken.

1) Eerste clean sheet in 7 wedstrijden

Ludovic Butelle pakte vertrouwen tegen Eupen vorige zaterdag, maar op een clean sheet wacht hij al sinds de 1-0-zege tegen Lokeren, vandaag zeven wedstrijden geleden.

“Hij houdt zich niet bezig met statistieken en wij hameren ook liever op het collectieve”, pareert Preud’homme in Het Nieuwsblad. “Ik heb liever een 3-1-zege dan een 0-0-gelijkspel. Maar het is een waarheid dat je af en toe geen doelpunt tegen mag krijgen als je wil winnen. Daar moeten we aan werken.”

2) Eerste keer op voorsprong in 7 wedstrijden

Club Brugge kwam in zijn laatste zes wedstrijden steevast op achterstand. “Laten we daarom deze keer proberen goed te zijn vanaf de eerste minuut”, stelt de Brugse coach voor.

“Het is echt belangrijk om eens sterk te beginnen. Nu, misschien ben ik ook wat te veeleisend. In de bekermatchen zag je dat heel wat ploegen op achterstand kwamen en het moeilijk hadden. Iedereen heeft zijn problemen.”

3) Eerste keer imponeren sinds openingsspeeldag

Het begon dit seizoen allemaal zo veelbelovend voor Blauw-Zwart. Met zijn tienen de Supercup gepakt tegen Standard en daarna een knappe 0-2 op het veld van KV Mechelen. Maar intussen liggen de kaarten anders.

“Ik zal blij zijn als we winnen, maar het zal me een ander soort voldoening geven wanneer ik tegen Moeskroen dingen zal zien waarop we de laatste tijd gewerkt hebben. Ik hoop dat we op sommige momenten echt heel goed ons spel kunnen spelen. En als het voetballend niet wil lukken, dan pas moet het puur op ­karakter gebeuren”, besluit MPH.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws