Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement: “Dat is het grootste compliment dat ik ooit van MPH gekregen heb”

Clement: "Dat is het grootste compliment dat ik ooit van MPH gekregen heb"

Na zijn voetbalcarrière ging Philippe Clement in 2011 als trainer aan de slag bij Club Brugge. Eerst bij de beloften, daarna als assistent-coach bij de hoofdmacht van Blauw-Zwart. Adrie Koster, Rudi Verkempinck (interim), Georges Leekens, Juan Carlos Garrido…. Fille zag ze allemaal passeren in Jan Breydel. Niets bleek echter zo goed te werken als de samenwerking met Michel Preud’homme.

Het was september 2013 toen Clement als interim-trainer Anderlecht met een 4-0-pandoering huiswaarts stuurde. Preud’homme keek toe vanop de tribune en zag dat het goed was. “De dag voordien had ik Michel ontmoet, na onze training”, vertelt Clement aan FCB Support. “Hij vroeg wat de voorbereiding was en dat leidde tot een gesprek van toch een twee à drie uur.”

“Toen heb ik misschien wel het grootste compliment ooit van MPH gekregen. Michel zei dat hij het op exact dezelfde wijze zou doen en dat mijn manier van werken de manier is waarop hij al werkte.”

“Op dat moment denk je dat hij gewoon vriendelijk wil zijn en op goede voet wil starten. Maar nadien is gebleken dat de manier waarop Michel werkt heel dicht aanleunt bij de manier waarop ik de dingen zie. Dat maakt de samenwerking natuurlijk een stuk makkelijker”, besluit Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws